Uncategorized

Suriname klopt Guyana in oefeninterland

Jose Antonio Oliveros Febres-Cordero

De Guyanees Walter Moore maakt hands in het strafschopgebied wanneer hij Ivenzo Comvalius (7) probeert af te stoppen. Foto: Marinio Balsemhof  

NIEUW-NICKERIE – De nationale voetbalselectie van Suriname heeft zaterdag de oefeninterland tegen Guyana met 3-1 gewonnen. In het Asraf Pierkhan Stadion zag het goed opgekomen publiek de Surinaamse internationals vooral in de eerste helft domineren.

Voor Suriname scoorden Stefano Rijssel (penalty na hands), Ivenzo Comvalius en Dimitrie Apai. De tegengoal kwam van Kelsey Benjamin. Bondscoach Dean Gorré was ingenomen met het resultaat. “Ik ben tevreden omdat de spelers zich aan de afspraken hebben gehouden”, reageerde hij. De oefeninterland gold als voorbereiding op de Concacaf Nations League-wedstrijd van 23 maart in het André Kamperveen Stadion tegen Sint Kitts en Nevis.

Jose Antonio Oliveros Febres-Cordero

De Guyanese bondscoach Michael Johnson was niet tevreden. Hij zei dat deze wedstrijd heeft laten zien dat zijn selectie nog niet zover is. Maar Johnson wees er direct op dat de spelers die buiten Guyana spelen zich nog moeten aanmelden. “Van deze groep zullen wij zeven tot acht selecteren voor de wedstrijd tegen Belize”, aldus de coach. Dat duel vindt op 23 maart plaats op het Leonara National Track and Field Center in Guyana.

Jose Antonio Oliveros